Az elektromos autók fejlődése, elterjedése

Altera- minden ami statisztika

Statisztika, statisztika hátán. Itt rengeteg féle, fajta felmérést megtalálhat az ember, rengeteg témában. Utazás, politika, marketing, gazdaság, sport- tényleg midnen adat és eredmény itt!

 

 

 

Altera- minden ami statisztika

Statisztika, statisztika hátán. Itt rengeteg féle, fajta felmérést megtalálhat az ember, rengeteg témában. Utazás, politika, marketing, gazdaság, sport- tényleg midnen adat és eredmény itt!

 

 

 

Elektromos autók térhódítása


Elektromos autó, elektromotor, alternatív üzemanyag

Az elektromos autók meglehetősen gyors fejlődésnek és térhódításnak kezdtek az elmúlt években. Nagy valószínűséggel rövid időn belül ők fogják uralni a piacot és az utakat. Ha érdekel a történetük, olvasd el rövid cikkünket!


 

Elektromos autók – A kezdetek

Meglepő lehet, de a legelső elektromos motort a Magyarok találtál fel, mégpedig Jedlik Ányos személyében, több mint 100 évvel ezelőtt. 1988-ban már az akkumulátorral ellátott három kerekű autó is megjelent, viszont ebben az időben is, mint napjainkban a legnagyobb probléma az akumulátorok gyors merülése és újratöltési idejének hossza volt a legnagyobb probléma.

Elektromos autók – REVAi és az USA

Manapság igen népszerűek a hibrid autók, amelyek több típusú üzemanyaggal működnek, ugyanakkor ezek nem nevezhetőek elektromos autónak, még akkor sem, ha részben elektromosság hajtja őket. Az elektromos autók olyan járművek, amelyek tisztán elektromossággal működnek és elektromos motor, úgynevezett elektromotor működteti őket. Az első igazi sorozatgyártott elektromos autó a REVAi indiai gépjármű volt, amit először nem is ismertek el igazi autónak. A végsebessége igen alacsony volt, viszont központi hálózatról tölthető autó. Az Elektromos Közúti Hajtások Szövetségének felmérése szerint 2006 júliuásban az USA-ban 60 és 76 ezer köztti elektromos lassú hajtású gépjármű volt jelen.

Elektromos autók első hulláma

Az első jelentős elektromos autó gyártó 2003-ban jött létre, ez a Tesla Motors. Első modelljük a Tesla Roadster volt, amely 2008-ban került sorozatgyártásra. Kevesebb mint 500 km-t tud menni ez a modell és 4 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra, végsebessége pedig 210 km/h. A Tesla sikerei láttán a nagyobb autóipari szereplők is elkezdtek elektromos autót fejleszteni, ez 2010-től kezdődően kapott nagy szerepet. A legtöbbet eladott modellel a Nissan büszkélkedhet, mégpedig a Nissan Lead-el, amelyből 2010 és 2013 között körülbelül 71 000 darabot adtak el. A 2015-ös év meghatározó, mivel átlépte az értékesített elektromos autók száma világszerte az 1 milliót és rohamos növekedést mutat az eladások száma. 

Az elektromos autók elterjedésének oka

Az elektromos autók elerjedése több szempontból is indokolt. Az országok világszerte támogatják megjelenésüket, hiszen környezetkímélő mivoltuknak köszönhetően csábító lehetőségeket nyújtanak. Az elektromos energia számtalan módon előállítható az egyéb üzemanyagokkal, például a benzinnel vagy a dízellel szemben és sokkal olcsóbbá teszi a közlekedést. Jelenleg Magyarországon ingyenes töltőállomások állnak rendelkezésre számtalan benzinkúton, ezek közül a MOL biztosít a legtöbb töltőhelyet. A technika gyors fejlődésének köszönhetően folyamatosan csökken az autók elektromos energia felhasználása, illetve az akkumulátorok egyre nagyobb kapacitással bírnak, így sokkal nagyobb távokat tudunk megtenni egyetlen töltéssel, illetve a töltések ideje is meglehetősen csökken. A jelenlegi elektromotorok teljesítménye folyamatosan növekszik, gyorsulásban pedig hihetetlen eredményeket tudnak felmutatni, így vélhetően a jövőben szépen lassan átveszik a szerepet és az utakon szinte csak elektromos autók fognak cikázni.

 

Szerző: Gergely Ferenc

Ossza meg!

Vissza: Főoldal
címkék:

Kommentek


A statisztikák korát éljük

MA már nem lehet semmiféle jól megalapozott döntést sem meghozni statisztikák és elemzések illetve azok kielemzése nélkül.

 

A tudományos bizonyítékot nem lehet, vagy legalábbis nem szabad csupán gépiesen kezelni, előzetes gondolatainknak és hitünknek is részt kell kapniuk a megítélésben.

 

Jordan Ellenberg

 

Kapcsolat

Mi otthon vagyunk a statisztikák és kimutatások világában. Pénz, politika, gazdaság? Nem akadály! Küld el hozzánk kérésed, kérdésed és mi teret adunk neki!

Név*:

Email cím*:

Telefon*:

Város:

Üzenet*:

A legjobb hobbik nyárra férfiaknak

A legjobb hobbik nyárra férfiaknak

Közeledik a nyár és a jó idő, ideje új hobbi után nézni! Mutatjuk, melyek mostanában a legtrendibb programok, hobbik, amelyeket első sorban férfiaknak ajánlunk...

Így tartsd tisztán a lakásod napi 10 perc munkával!

Így tartsd tisztán a lakásod napi 10 perc munkával!

Szerintem nem túlzás azt állítani, hogy takarítani nem szeretnek túl sokan... Az állandó körforgás érzése, az időhiány is nagy szerepet játszik benne - pedig egy kis rutinnal akár napi 10 perc erőfeszítéssel megkímélheted magad attól, hogy "ellepjen" a kupi!

Plus Size divat idén nyáron: ezek a ruhák hódítanak a molettek világában 2019-ben!

Plus Size divat idén nyáron: ezek a ruhák hódítanak a molettek világában 2019-ben!

Molettként nem mindig egyszerű megtalálni a tökéletes ruhadarabokat, ha csinos, elegáns és divatos is szeretnél lenni. Mutatjuk, milyen darabok lesznek az idei sláger ruhák!

Konverzió közösségi média

Szerezz több konverziót a közösségi média erejével

A közösségi média platformjai rengeteg lehetőséget kínálnak üzleti tevékenységed népszerűsítéséhez. Azonban nem csak népszerűsítheted márkádat, de akár konverziókat is szerezhetsz. Mutajtuk hogyan!